Tevreden gebruikers

Renovatie van een woning in Sint-Gillis in een stadsomgeving. Project dat in het kader van de BATEX-wedstrijd (voorbeeldgebouwen) werd ingediend.
Na een geologisch onderzoek en het ontwerp van het geothermische systeem, plaatsing van 2 sondes - één verticale en één schuine onder het huis, zodat de beschikbare ruimte kon worden geoptimaliseerd. Totale lengte van de sondes: 140 meter.
Bijzondere kenmerken:s :
-Plaatsing van een kraan om over de huizen de kleine tuin te bereiken.
- Uitvoering van een Thermal Response Test (TRT). Het TRT-verslag bevestigde de voorziene dimensionering en toonde aan dat het geothermische systeem een uiterst zwakke thermische weerstand vormde, wat gedeeltelijk te danken was aan de kwaliteiten van de roestvrijstalen sondes die werden gebruikt.

Afbraak - heropbouw van een notariskantoor te Bastenaken in een stedelijk milieu.
Geologisch onderzoek en dimensionering van het geothermische systeem in nauwe samenwerking met het studiebureau ECORCE, dat de thermische studie uitvoerde, en werken onder toezicht van architect David. Plaatsing van 2 verticale sondes op een diepte van telkens 90 meter.
Bijzondere eigenschappen : verwarming en koeling door geocooling.

Bouw van een nieuwe industriële hal voor slagerij Renmans te Rhisnes.
Geologisch onderzoek en dimensionering van het geothermische systeem in nauwe samenwerking met het studiebureau Bsolutions, dat de thermische studie uitvoerde. Plaatsing van 6 verticale sondes van 90 meter.

Bouw van een nieuw gebouw voor een school te Neder-Over-Heembeek voor de Stad Brussel.
Geologisch onderzoek en dimensionering van het geothermische systeem in nauwe samenwerking met het studiebureau ECORCE, dat de thermische studie uitvoerde. Plaatsing van 4 sondes en 4 schuine sondes (2 per 2) voor in totaal 560 meter.

GEO-GREEN sprl - Rue de Priesmont, 63 - B-1495 Marbais | Belgique

All rights reserved @ Geo-Green 2015