Kennis en knowhow

GEO-GREEN is een onderneming die ontstaan is uit de passie van een man die zich bij het begin van het nieuwe millennium bewust werd van het potentieel van geothermische energie als hernieuwbare energievorm. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een van de marktleiders in België.

De oorsprong van GEO-GREEN

Geo-Green is een bvba die in 2011 door Jacques Vercruysse werd opgericht.

Na zijn opleiding als geoloog en hydroloog heeft Jacques intussen al meer dan 20 jaar ervaring opgedaan met milieukwesties, zoals de sanering van verontreinigde bodems, de behandeling en de opwaardering van slib, het aanleggen van waterputten enz.

Bij het begin van de jaren 2000 vatte Jacques het plan op om een verwarmingssysteem op basis van geothermische energie aan te leggen in zijn eigen woning. Hij was gecharmeerd en vooral overtuigd geraakt door deze hernieuwbare energievorm, die hij beschouwde als een van de sleutels van de toekomst op energievlak. Hij besliste om een hogere opleiding geothermie te volgen in Neuchâtel (Zwitserland), om op die manier meer inzicht te krijgen in die materie. De Zwitsers, die sinds de jaren 70 van de vorige eeuw gespecialiseerd zijn in de installatie van warmtepompen, waren toen al de grote specialisten op het vlak van de geothermische energie.

De bvba Geo-Green biedt sinds 2011 zijn diensten aan op meerdere expertisedomeinen: de installatie van geothermische systemen, de sanering van verontreinigde bodems, de verwijdering van tanks en de installatie van waterputten.

Origines

Continu research

Op het vlak van geothermische energie heeft Geo-Green intussen al meer 12.000 geothermische sondes geïnstalleerd. De onderneming kan daarbij rekenen op een gekwalificeerd team medewerkers, die rekening houden met

  • de geologische en hydrogeologische toestand van uw gebouw,
  • de beschikbare ruimte en
  • de administratieve regels van uw gewest, zodat u volop kunt profiteren van een groene, hernieuwbare, duurzame en vooral permanente energievorm.

Geo-Green verbetert ook continu zijn eigen processen. Daarbij wordt meer bepaald geput uit de ervaring die wordt opgedaan met twee onderzoeksprojecten:

  • Op economisch vlak neemt Geo-Green deel aan een onderzoeksprogramma van de Europese Commissie dat erop gericht is om de installatiekosten van geothermische systemen te verlagen.
  • Op milieuvlak speelt Geo-Green een sturende rol in een onderzoeksprogramma van het Waalse Gewest dat tot doel heeft om het gebruik van zuiver water (in plaats van glycolwater) in geothermische systemen te veralgemenen.

Recherches

Innovatie-awards

Geo-Green heeft als gespecialiseerd bedrijf in gesloten geothermische systemen om gebouwen te verwarmen en te koelen, al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen..

De Prix à l'Innovation te Bergen
In 2012 ontving Geo-Green de Prix à l’Innovation te Bergen voor zijn geometrische sondes van roestvrij staal. Dit metaal geleidt de warmte immers goed, terwijl traditionele sondes van PEHD-kunststof warmte isoleren. De TRT-metingen wijzen hierbij op een doeltreffendheid die 10 tot 30 % hoger ligt, afhankelijk van de geologische context.

De Innovatieprijs van de Confederatie Bouw op Batibouw
In 2014 ontving Geo-Green op Batibouw de Innovatieprijs, die werd uitgereikt door de Confederatie Bouw en het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) voor de schuine plaatsing van de roestvrijstalen sondes. Bij deze nieuwe plaatsingstechniek worden meerdere sondes op een beperkte oppervlakte schuin geplaatst, waardoor er veel ruimte kan worden bespaard - wat vooral in de stad een handig voordeel is.

Awards

GEO-GREEN sprl - Rue de Priesmont, 63 - B-1495 Marbais | Belgique

All rights reserved @ Geo-Green 2015